VIDEO: Kako staviti umjetne trepavice?

DSC_0545

Zamislite ovo:

Moj brat se ženi. Nakon sat vremena šminkanja, moj makeup je gotov, izgleda savršeno. Još samo trebam staviti umjetne trepavice i to je to. Gosti dolaze za pola sata. Stavljam umjetne trepavice i sve uništim! Neće se zalijepiti, otpadaju, nisam ih dobro stavila; skidaj make up, gosti dolaze, panika, plakanje, zašto baš meni 🙂 – DA, TOČNO OVA PRIČA MI SE DOGODILA!

Zašto vam ovo pričam? Pa zato što sam i ja nekad muku mučila sa stavljam umjetnih trepavica! Zato ako ste početnik, ne isprobavajte stavljati umjetne trepke prije važnog događaja. 🙂 Trebat će vam prakse, ali kada se opustite vidjet ćete da to nije nikakav problem.

Umjetne trepke se stavljaju kada ste gotovi s makeup-om. Maskaru možete ali i ne trebate stavljati. Moja preporuka je da ju stavite, jer se tada vaše trepavice puno ljepše uklope s umjetnim. Ako želite onaj pravi dramatični look, stavite i crni tuš.

KOJE UMJETNE TREPAVICE PREPORUČUJEM? 

Kvalitetne trepavice koje preporučujem su od Ardella. Možete ih kupiti u Kozmu i koštaju 40-50 kn. Također ako želite jeftinije riješenje (30tak kn), meni su dobre i od Catrice-a. Essence ne preporučujem jer su preplastične i prevelike. Ne izgledaju lijepo. No parcijalne trepavice od Essence-a su jako dobre. Preko eBay-a možete naručiti i Red Cherry Lashes koje su meni apsolutni vrh! Artdeco isto ima odlične trepavice, no njihova cijena mi je prevelika ( 70-80 kn), pa ih zato izbjegavam.

KOJE LJEPILO DA KUPIM? 

Vrlo je bitno i samo ljepilo s kojim stavljate trepavice. Moja preporuka je ( i sigurno nećete pogriješiti) su Duo Eyelash Adhesive. Također ga možete nabaviti u Mulleru po cijeni od oko 70-80 kn. Kod istiskivanja ljepila na trepavice morate biti jako oprezni jer ako prejako istisnete izaći će vam ogromna količina koja će vam se razliti po cijelim trepavicama. Ljepilo dolazi u bijeloj i crnoj boji. Preporučujem da uzmete crno. No, ako se ipak odlučite za bijelo, vidjet ćete da će vam kod stavljanja trepavica ostati trag od ljepila. No, neka vas to ne brine jer kada se osuši, boja će nestati i neće se vidjeti. Ljepilo stavljate duž cijelih trepavica u tankom sloju pri čemu pazite da veću količinu stavite na rubove umjetnih trepavica, jer se rubovi najčešće odlijepe. Ljepilo ostavite 30 sekundi da se posuši i tek onda krenite lijepiti na vaše trepavice. (Ako vam ipak ostane bijeli trag od ljepila, preko njega prijeđite sa crnim tušem. )

Pinceta je jedan od glavnih alata koju će vam trebati, jer ćete pomoću nje uspjeti precizno namjestiti trepke. Ja ih prvo nalijepim u sredinu i onda pridružim rubove.

ŠTO AKO SU UMJETNE TREPAVICE PREDUGAČKE?

Prije stavljanja provjerite jesu li vam trepavice predugačke. Ako jesu, slobodno ih skratite sa škaricama. No obavezno režite kraj trepavica, dakle na strani gdje su duže trepavice. Znači ne kratiti početak, već KRAJ trepavica!

KAKO DA SKINEM UMJETNE TREPAVICE? 

Trepavice skidate tako da uzmete jedan kraj i lagano ih povučete u jednom smjeru. Trepavice možete koristiti ponovo. Stvrdnuto ljepilo skinite s prstima ili oprezno s pincetom. Ostatak očistite sa sredstvom za skidanje šminke i vodom. Ostavite ih da se osuše te ih stavite u kutijicu.

Naravno snimila sam i video s postupkom kako ih ja stavljam, pa će vam neke stvari biti puno jasnije 🙂 Snimit ću i video s postupkom stavljanja parcijalnih trepavica 🙂

 

IMATE LI VI KAKVE TRIKOVE ZA STAVLJANJE UMJETNIH TREPAVICA?

4 komentara on VIDEO: Kako staviti umjetne trepavice?

 1. Zrinka
  10. veljače 2015 at 22:52 (7 godina ago)

  Majstorica si stvarno. Koliko dugo one mogu izdržati?Pinceta ti je savršena također.

  Odgovori
  • Masa
   12. veljače 2015 at 9:40 (7 godina ago)

   Hvala ti <3 Uz kvalitetno ljepilo ( DUoAdhesive, može se kupiti u Mulleru), drže JAKO DUGO... 🙂

   Odgovori
 2. DARKO
  24. prosinca 2014 at 12:46 (8 godina ago)

  Odličan video, svjetlo geni, kvaliteta vrhunska. I ovo mi se čini kompliciranije od kirurškog zahvata, ženske, svaka vam čast!

  Odgovori
  • Masa
   24. prosinca 2014 at 15:37 (8 godina ago)

   Da, svijetlo, oštrina, kvaliteta, baš je ovaj dobro ispao što se tiče toga! 🙂 A što se tiče zahvata, jel vam sad jasno zašto žene stalno kasne?? 😛

   Odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *